
01. februar 2017
kuharska delavnica z NONO EMILIJO PAVLIČ
V septembru 2016 smo se spet družili ob odlični kuhinji in nasvetih naše drage znanke - ge. Emilije Pavlič - None. Tokrat smo odkrivali tipične primorske jedi. Bilo je prisrčno, poučno in slastno.
SESTAVINE (za 5 oseb):
 2 storža svežih, še mlečnih koruznih zrn
 pest svežih fižolovih zrn ali stročji fižol
 5 koščkov pršuta
 5 krompirjev
 košček lovorja
 3 žlice oljčnega olja
 10 strokov česna
 drobna čebula
 5 korenčkov
 5 zrelih paradižnikov
 listi zelene
PRIPRAVA:
 Z ostrim nožem ločimo zrna od storžev in storž še postrgamo, da izteče mlečni sok.
 V večji lonec nalijemo približno 3 litre vode. Dodamo koruzna zrna, fižol, pršut, lovor in cel olupljen krompir. Počasi naj vre približno pol ure.
 Narezano čebulo, česen, korenjček, narezan stročji fižol in natrgano zeleno operemo v vroči vodi, odcedimo in stresemo v kozico. Dodamo kanček olja, olupljen paradižnik in na hitro pocvremo, da vsa voda izpari.
 Stresemo v lonec, solimo in kuhamo vsaj eno uro.
 15 minut pred koncem dodamo domačo ribano kašo ali drobne testenine.
NAMIG:
 Namesto priprave v velikem pekaču, lahko izberemo manjše in naredimo obrok za vsakega posebej, lahko tudi z različnimi siri, odvisno od okusa posameznika…
Mlinar & Mlinar razstavni salon
Župančičeva 18, 1000 Ljubljana
Slovenija
tel: +386 1 241 65 20
GSM: + 386 51 424 499
e-mail:
Odpiralni čas:
PON - PET 9 -16ih
Ob sobotah in zunaj delovnika smo vam na voljo po predhodnem dogovoru.
Mlinar pohištvo d.o.o.
Vojkova 25, 5280 Idrija
Slovenija
tel: +386 5 373 47 30
e-mail:
Odpiralni čas:
Na voljo smo vam po predhodnem dogovoru.